Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Klassista hierontaa, urheiluhierontaa

  Huom! Kysy ilta-aikoja erikseen

SIIRRY AJANVARAUKSEENKoulutettu hieroja

Koulutettu hieroja on nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö. Valvira pitää terveydenhuollon ammattilaisista Terhikki-rekisteriä, johon myös koulutetut hierojat rekisteröidään.

Hierontapalveluja saa kuitenkin tarjota kuka tahansa. Jos palvelujen käyttäjä on epävarma siitä, onko palvelun tarjoaja todella koulutettu terveydenhuollon ammattihenkilö, hän voi helposti tarkistaa tiedon Valviran Terhikki-rekisterin tietopalvelusta.

 

T:mi Rosanida

KENELLE HIERONTA EI SOVI?
         
Sairaana ei pidä tulla hierontaan. Esim flunssa saattaa vain pahentua hieronnan jälkeen.

Tuoreita vammoja ei saa hieroa, koska hieroessa edesautetaan verenvuotoa kudoksiin, estetään hyödyllistä arpeutumista ja hidastetaan paranemista. Tuoreita vammoja ovat avohaavat, lihaksen repeämä tai katkeaminen, jänteen tai nivelsiteen venähdys tai katkeaminen, ruhjevammat, palovammat, paleltumat ja luunmurtumat.

Infektiot ihossa estävät hieronnan. Ihossa voi olla bakteerien aiheuttamia tulehdusmuodostumia, kuten finnejä, paiseita, märkiviä karvatupen juuria, tulehtuneita talirauhasia, märkänäppyjä, erilaisia rakkuloita ja ihotulehduksia. Luonto pyrkii rajoittamaan tulehduksen tarkoin rajatulle alueelle ja siten hallitsemaan tilanteen. Jos mekaanisella käsittelyllä, kuten esim. hieronnalla kuitenkin levitetään bakteeripitoista levitettä laajalle ihoon ja syvemmälle kudoksiin, on seurauksena tulehduksen raju leviäminen. Paikallinen infektiopesäke ei kuitenkaan estä koko ihmisen hierontaa eli tulehduskohtaa välttäen on mahdollista hieroa asiakasta muualta.

Laskimotukoksia esiintyy useimmiten lähinnä alaraajojen alueella. Koska hieronta voi irrottaa verihyytymiä alaraajojen tukkeutuneista ja tulehtuneista laskimoista, ei tällaista raajaa saa hieroa. Verihyytymät voivat verenkierron mukana keuhkoihin päätyessään aiheuttaa vahinkoa, jopa kuoleman.

Muut tulehdukset ovat myös aina hieronnan kontraindikaatioita eli silloin ei saa hieroa.

Erilaiset syöpakasvaimet lähettävät helposti etäispesäkkeitä muodostavia soluja, jos niitä puristellaan tai hierotaan. Siksi syöpäpotilasta ei saa hieroa. Terminaalivaiheessa olevaa potilasta voi kuitenkin hieroa, sillä silloin syöpää ei enää voi parantaa. Hieronnan onkin todettu lievittävän tehokkaasti kipua syöpäpotilailla, ehkä erityisesti sen takia, että siinä yhdistyy kipua lievittävä vaikutus ja inhimmillinen kosketus.

Tyrää ei saa hieroa, sillä se voi ärtyä ja johtaa kiireelliseen leikkaustarpeeseen.

Lisäksi on lukuisia tapauksia, joissa hierontaa pitää tapauskohtaisesti aina harkita. Näitä ovat mm. spastisuutta aiheuttavat neurologiset sairaudet, verenvuototauti, tarttuvat ihotaudit, vähäverinen eli iskeeminen kudos, sydänvaivat, kuume, migreeni, antibioottikuuri, verisuoniproteesi, verenluovutus sekä poikkeuksellisen korkea tai matala verenpaine.   

Avoinna:
ma-to 9-19 asiakasvarausten mukaan                           Ajanvaraus puh: 044-991 5678
kesäperjantait suljettu

la-su suljettu                                

Ajanvaraus sähköposti: tmirosanida@gmail.com                                                                     Nettiajanvaraus sivun yläreunassa  (vain  päiväajat)                                                           

_______________________________________________________________________________________________________